جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
هنرهای دیجیتال 1 - همه چیز درباره هنرهای دیجیتال

همه چیز درباره هنرهای دیجیتال

هنرهای دیجیتال این روزها به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفته‌اند و افراد زیادی در هنرهای دیجیتال و کامپیوتر گرافیک فعالیت دارند؛ اما هنوز بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه که می‌خواهند در مورد هنرهای دیجیتال اطلاعات کسب کنند، جزئیات زیادی در این خصوص پیدا نمی‌کنند. شروع کار با هنرهای دیجیتال به دلیل تنوع گسترده ابزارها و نرم افزارهای طراحی می‌تواند گیج‌کننده و شاید کمی ترسناک باشد. در این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی کامل هنرهای دیجیتال بپردازیم.
فهرست مطالب

همه چیز درباره هنرهای دیجیتال و کامپیوتر گرافیک

هنرهای دیجیتال این روزها به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفته‌اند و افراد زیادی در هنرهای دیجیتال و کامپیوتر گرافیک فعالیت دارند؛

اما هنوز بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه که می‌خواهند در مورد هنرهای دیجیتال اطلاعات کسب کنند، جزئیات زیادی در این خصوص پیدا نمی‌کنند. شروع کار با هنرهای دیجیتال به دلیل تنوع گسترده ابزارها و نرم افزارهای طراحی می‌تواند گیج‌کننده و شاید کمی ترسناک باشد. در این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی کامل هنرهای دیجیتال بپردازیم.

هنر دیجیتال چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

هنر دیجیتال یک اصطلاح فراگیر برای ایجاد یا تغییر رسانه‌های هنری از طریق فناوری است. این هنر می‌تواند همه هنرها، از پیکسل آرت گرفته تا دستکاری عکس و مجسمه‌سازی دیجیتالی سه‌بعدی، را شامل شود. برخی از اولین نمونه‌های هنر دیجیتال توسط جان ویتنی (John Whitney) در دهه ۱۹۶۰ میلادی با استفاده

از ریاضیات قدیمی برای متحرک‌سازی تصاویر ساده کامپیوتری از اشکال و مارپیچ‌های پیکسلی ایجاد شد.

John Whitney pejhan pajouyan - همه چیز درباره هنرهای دیجیتال

هنرهای دیجیتال از زمان طرح مارپیچ پیکسلی ویتنی راه درازی را پیموده‌اند. یک نقاش آنالوگ و سنتی که حرفه او نقاشی با آبرنگ بوده است، می‌تواند نقاشی انجام شده با رنگ و کاغذ خود را در نرم‌افزار ویرایش عکس اسکن کند

تا به راحتی کل نقاشی را به صورت دیجیتالی تغییر دهد. هنرهای دیجیتال امکان استفاده از ابزارهایی را برای پاک کردن اشتباهات و تصحیح رنگ‌ها و در عین حال حفظ یکپارچگی نسخه اصلی به روش‌هایی فراهم می‌کند که در رسانه‌های سنتی امکان‌پذیر نبوده است.

هنرهای دیجیتال نه تنها به هنرمند امکان ویرایش و به اشتراک‌گذاری آسان‌تر آثار سنتی و آنالوگ را می‌دهد، بلکه درها را برای خلق آثار هنری می‌گشاید؛

مسئله‌ای که به سادگی با هنرهای سنتی و دستی قدیمی امکان‌پذیر نیست. با هنر دیجیتال محدودیت‌های رسانه‌های سنتی برداشته می‌شود، و به راحتی می‌توانید تکنیک‌های نقاشی را با هم ترکیب کنید یا طرح‌های رنگی جدید را تنها با چند کلیک ماوس یا قلم دیجیتال امتحان کنید.

اگرچه برای انجام هنر دیجیتال در ابتدا نیاز به کمی سرمایه‌گذاری دارید، اما مزایای بلندمدت آن این است که بر خلاف هنر دستی سنتی، مواد فیزیکی در آن وجود ندارد و هدر رفتن آن‌ها باعث هزینه نمی‌شود. مواد حرفه‌ای نقاشی و مجسمه‌سازی هزینه‌های زیادی دارند و ترس از هدر رفتن مواد در یک پروژه ناموفق می‌تواند برای برخی از هنرمندان بسیار سخت و ناخوشایند باشد. با هنر دیجیتال می توان ترس را از بین برد، زیرا هیچ هزینه اضافی فراتر از سرمایه‌گذاری اولیه وجود ندارد.

اگر نقاشی آنطور که می‌خواهید پیش نمی‌رود، می‌توانید لایه‌ای را که در آن طراحی خوب نشده، پنهان کنید و یک لایه جدید ایجاد کنید، یا کل بوم دیجیتال را از بین ببرید و بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای، طراحی روی بوم دیجیتال دیگری را شروع کنید.

تاریخچه هنرهای دیجیتال

جان ویتنی، پدر گرافیک کامپیوتری،

اولین هنر تولید شده توسط کامپیوتر را در اوایل دهه ۱۹۶۰ با استفاده از عملیات ریاضی برای خلق هنر توسعه داد. در سال ۱۹۶۳، ایوان ساترلند (Ivan Sutherland) اولین رابط گرافیک کامپیوتری تعاملی کاربر را به نام Sketchpad اختراع کرد.

Sketchpad pejhan pajouyan - همه چیز درباره هنرهای دیجیتال

اما این اندی وارهول Andy Warhol)) بود که هنر دیجیتال را با استفاده از کامپیوتر کمودور آمیگا ایجاد کرد

که در آن کامپیوتر گرافیک در ژوئیه ۱۹۸۵ در مرکز لینکلن نیویورک به طور عمومی معرفی شد. تصویری از دبی (Debbie Harry) هری، خواننده، آهنگساز و بازیگر آمریکایی، به صورت تک رنگ از یک دوربین فیلمبرداری گرفته شد

و در یک برنامه گرافیکی به نام ProPaint دیجیتالی شد. وارهول تصویر را با افزودن رنگ با استفاده ازflood fill  (انباشتن سیلابی) دستکاری کرد.

اگرچه در ابتدای کار هنرهای دیجیتال، جبهه‌گیری‌ها و مقاومت‌هایی نسبت به آن وجود داشت، اما کم‌کم همه به اهمیت آن پی بردند. تأثیر فناوری دیجیتال فعالیت‌هایی مانند نقاشی، ادبیات، طراحی، مجسمه‌سازی و هنر موسیقی و صدا را دگرگون کرده است

و امروز این هنرها هر روز گام بلندتری به سمت پیشرفت برمی‌دارند.

Andy Warhol pejhan pajouyan - همه چیز درباره هنرهای دیجیتال

برای فعالیت در هنرها دیجیتال چه نوع سخت افزاری نیاز است؟

با توجه به نوع نقاشی دیجیتالی که می‌خواهید انجام دهید، سخت افزار مورد نیاز برای هنر دیجیتال متفاوت است. نقاشی و کشیدن تصویر با استفاده از دستگاه تلفن همراه یا لپ تاپ مقرون‌به‌صرفه، کاملاً امکان‌پذیر است

و می‌توانید با هزینه کم این هنر را شروع کنید؛ اما خرید دستگاه ارزان ممکن است باعث شود که با بوم‌های نقاشی کوچکتر کار کنید.

اگر به دنبال انجام کاری هستید که عمدتاً با وضوح پایین از طریق رسانه‌های اجتماعی مشاهده می‌شود

یا برای کارهای کوچکتر در دنیای واقعی مانند برچسب، چاپ می‌شود، لپ تاپ و موبایل می‌توانند دستگاه‌هایی کاملاً خوب و کافی باشد. حتی یک لپ تاپ استاندارد اقتصادی می‌تواند کار مورد نظر را در ابتدای کار هنر دیجیتال شما انجام دهد.

با این حال، اگر دوست دارید با بوم‌های دیجیتال بزرگ‌تر و رزولوشن‌های بالاتر کار کنید،

باید یک کامپیوتر قوی یا یک لپ تاپ با کیفیت بالاتر را در نظر بگیرید.

صرف نظر از اینکه کامپیوتر خود را به صورت سفارشی اسمبل می‌کنید یا یک کامپیوتر قوی از پیش آماده می‌خرید،

بهتر است بیشترین بودجه خود را به کارت گرافیک و SSD برای ذخیره‌سازی اختصاص دهید.

برخلاف تصور، اکثر نرم‌افزارهای هنری دیجیتال فشار زیادی به پردازنده وارد نمی‌کنند، بلکه برای رندر گرفتن و افکت‌ها به RAM و VRAM متکی هستند. اگر حافظه رم یا VRAM رایانه شما کم است، نرم افزار هنر دیجیتال با مشکل مواجه می‌شود. حداقل، به ۸ گیگابایت رم نیاز دارید.

انتخاب لوازم جانبی برای شروع کار هنر دیجیتال

بعد از این که مشخص کردید با چه نوع کامپیوتر یا لپ تاپی می‌خواهید کار کنید، می‌توانید به دنبال تبلت با گرافیک بالا هم بگردید.

  • تبلت‌های گرافیکی در اشکال، اندازه‌ها و سبک‌های بسیار متنوعی عرضه می‌شوند.
  • تبلت‌های گرافیکی به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند: تبلت‌های دارای قلم و نمایشگرهای دارای قلم.
  • تبلت‌های دارای قلم، یک دستگاه ورودی دو قسمتی هستند که از یک تبلت دیجیتایزر و یک قلم شبیه به مداد تشکیل شده‌اند.

این تبلت‌های گرافیکی از طریق USB یا در برخی موارد از طریق بلوتوث به کامپیوتر، لپ تاپ یا دستگاه تلفن همراه متصل می‌شوند. قلم این تبلت می‌تواند با باتری یا بدون باتری کار کند و از یک نوک شبیه به نوک خودکار تشکیل شده است که به میزان فشاری که به آن وارد می‌کنید، واکنش نشان می‌دهد. قلم تبلت‌ها با توجه به برند آن‌ها، ممکن است دکمه‌های اضافی داشته باشد که می‌توانید دکمه‌ها را برای عملکردهای مختلف مانند کلیک راست یا جابجایی بین قلم و پاک کن در نرم‌افزار شما سفارشی کنید.

خود دیجیتایزر می‌تواند در اندازه‌های مختلفی تولید شود، اما تفاوت قابل‌توجه این تبلت‌های گرافیکی قلمی این است که نمایشگری درون دیجیتایزر آن‌ها تعبیه نشده است. برای کار با این تبلت‌ها به کمی تمرین برای هماهنگی چشم و دست نیاز دارید تا بتوانید همزمان به مانیتور نگاه کنید و تصویر را نیز در تبلت بکشید. علاوه بر قسمت طراحی دیجیتایزر، ممکن است کلیدهای اکسپرس قابل تنظیم اضافی نیز وجود داشته باشد که می‌تواند به ساده‌سازی گردش کار شما کمک کند.

اگر تبلت قلمی بدون نمایشگر را انتخاب می کنید، باید نوع مانیتوری را که با دستگاه خود استفاده می کنید در نظر بگیرید. حتی اگر از لپ تاپ استفاده می‌کنید، ممکن است نیاز باشد که یک مانیتور جداگانه برای اتصال به تبلت خود خریداری کنید زیرا صفحه‌نمایش لپ تاپ‌ها کوچکتر از مانیتور است. نمایشگر ۲۷ اینچی معمولاً به عنوان بهترین مانیتور برای هنر دیجیتال در نظر گرفته می‌شود، البته این موضوع به ترجیحات شخصی هم بستگی دارد.

با همه این‌ها چیزی که ذهنی نیست و باید کاملاً درست نمایش داده شود، فضای رنگی مانیتور است. فضای رنگی، محدوده رنگی است که توسط چشم انسان قابل تشخیص است و مانیتور می‌تواند آن محدوده نمایش دهد. استاندارد صنعتی برای فضای رنگی Adobe RGB است؛ زیرا نمایش بصری دقیق‌تری از رنگ‌ها در هنگام چاپ ارائه می‌دهد. یکی دیگر از استانداردهای قابل قبول، sRGB است که معمولاً اگر برای اشتراک‌گذاری آنلاین کارها به جای چاپ فیزیکی ایجاد می‌کنید، استاندارد فضای رنگی ایده آل‌تری است. اکثر مانیتورهای مدرن ۹۸٪ فضاهای رنگی Adobe RGB یا ۱۲۰٪ فضاهای رنگی sRGB را ارائه می‌دهند.

از سوی دیگر، نمایشگرهای دارای قلم مانند تبلت‌های قلمی کار می‌کنند اما تفاوت عمده در آن‌ها وجود دارد. خود دیجیتایزر در یک مانیتور تعبیه شده است و به هنرمند اجازه می‌دهد تا مستقیماً روی صفحه‌نمایش با قلم طراحی کند. این نمایشگرها عملکرد آسان‌تری برای هنرمندان دیجیتال دارند.

انتخاب نرم افزار برای هنر دیجیتال

بعد از انتخاب سخت افزارها باید به سراغ نرم افزارهای مناسب طراحی و تصویرسازی‌های دیجیتال بروید. شاید اکثر علاقه‌مندان به طراحی دیجیتال، بلافاصله در ابتدای کار به استفاده از برنامه‌های Creative Cloud ادوبی جذب می‌شوند، اما باید بگوییم که ارزش این را دارد که برنامه‌های طراحی جایگزین را در نظر بگیرید! یکی از این برنامه‌های جایگزین پروکریت (Procreat) است که یک اپلیکیشن تبلت است و امکانات زیادی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

برنامه هایی مانند Krita، Fire Alpaca و Clip Studio Paint نیز به طور قابل توجهی در دسترس‌تر از محصولات Adobe یا حتی Corel هستند، در حالی که تقریباً همه عملکردهای مشابهی را ارائه می‌دهند. در برخی موارد، مانند ارائه براش‌های سفارشی، حتی ممکن است بهتر از این برنامه‌ها عمل کنند.

انواع هنرهای دیجیتال

در ادامه به معرفی انواع هنرهای دیجیتال می‌پردازیم و با هر یک از آن‌ها آشنا می‌شویم.

عکاسی دیجیتال

عکاسی دیجیتال یکی از انواع هنرهای دیجیتال است که به کمک اکثر دوربین‌های دیجیتال انجام می‌شود. عکس‌های دیجیتال را می‌توان به روش‌های مختلفی تغییر داد یا دستکاری کرد.

نقاشی دیجیتال

در دنیای هنر، نقاشی دیجیتال به سادگی نقاشی آنالوگ است که از هر ابزار دیجیتالی مانند برنامه کامپیوتری یا سخت افزار کامپیوتری برای خلق تصاویر استفاده می‌کند. برای نقاشی دیجیتال از کامپیوتر، لپ تاپ و تبلت از طریق برنامه‌ها و سخت افزارها استفاده می‌شود. اگرچه استادان و هنرمندان متخصصی وجود دارند که سال‌هاست به کار نقاشی دیجیتال مشغولند، اما نقاشی دیجیتال یک انتخاب محبوب برای جوانان عاشق هنر نیز هست.

هنرمندان دیجیتال ممکن است هنر دیجیتال را با هنر آنالوگ همراه کنند و از مداد، جوهر، نشانگر یا پاستل روی کاغذ یا بوم برای خلق نقاشی‌های خود استفاده کنند.

کامپیوتر گرافیک

گرافیک کامپیوتری یا کامپیوتر گرافیک از تصاویر دیجیتال برای ایجاد یک نمایش بصری از یک طرح، مانند معماری، مهندسی یا طراحی محصول استفاده می‌کند. در هر زمینه ای که نیاز به تصویرسازی خلاقانه و فنی داریم، می‌توانیم از آن استفاده کرد. به بیان دیگر، گرافیک کامپیوتری با خلق تصاویر با کمک کامپیوتر سروکار دارد. امروزه گرافیک کامپیوتری یک فناوری اصلی در عکاسی دیجیتال، فیلم، بازی‌های کامپیوتری، نمایشگرهای تلفن همراه و کامپیوتر و بسیاری از کاربردهای تخصصی است. سخت‌افزار و نرم‌افزار تخصصی زیادی توسعه یافته‌اند که نمایشگر اکثر دستگاه‌ها توسط سخت‌افزار گرافیک کامپیوتری هدایت می‌شوند.

هنر الگوریتمی و فراکتال

هنر الگوریتمی از طریق یک فرآیند ریاضی خلق می‌شود. فراکتال‌ها نوعی هنر بصری هستند که با استفاده از الگوریتم‌های فراکتال ریاضی بر اساس اشکال هندسی مشابه ایجاد می‌شوند که با تکرار و تبدیل دستورالعمل‌های ساده ریاضی همراهند.

ویدیو مپینگ

ویدیو مپینگ با ترکیب کردن ویدیو و تصاویر ثابت با گرافیک کامپیوتری، ظاهر یک شی را در زمان واقعی تغییر می‌دهد. از ویدیو مپینگ در برنامه‌های سرگرمی مانند کنسرت‌ها، جلوه‌های ویژه در فیلم‌ها، طرح‌های معماری، موزه‌ها و گالری‌ها استفاده می‌شود.


آیا هنر دیجیتال هنر واقعی است؟

در مورد اینکه آیا هنر دیجیتال یک هنر واقعی محسوب می‌شود یا خیر،

بحث‌های زیادی وجود دارد و نظرات مختلفی در این خصوص مطرح شده است. اگر از “واقعی”، منظور شما محصول نهایی اقلام فیزیکی واقعی است که با استفاده از ابزارهای فیزیکی ساخته شده است؟ پس نه، این هنر خلق فیزیکی ندارد.

اما در عین حال هنر دیجیتال را می توان هنر واقعی نامید زیرا کمابیش همان تکنیک‌ها و مهارت‌های خلاقانه‌ای را می‌طلبد که هنر آنالوگ و سنتی به آن نیاز دارد. هنر، هنر است و هدف اصلی آن بیان احساسات هنرمند بدون توجه به رسانه مورد استفاده است.

ساخت هنر دیجیتال با کیفیت خوب به همان میزان مهارت، استعداد، اصالت، دانش و تلاش نیاز دارد که هر اثر هنری سنتی دیگر نیاز داشته است.

هر هنرمندی باید یاد بگیرد که بدون در نظر گرفتن رسانه، بر ابزارهای خود مسلط شود. بنابراین، منصفانه است که بگوییم هنر دیجیتال را می توان هنر “واقعی” نامید.

و در پایان این که…

هنرهای دیجیتال و کامپیوتر گرافیک که به آن هنر کامپیوتری یا هنر رسانه‌ای جدید هم گفته می‌شود، به هنری اشاره دارد که با استفاده از نرم‌افزار، کامپیوتر یا سایر وسایل الکترونیکی خلق می‌شود. هر چیزی که روی رسانه‌های دیجیتال تولید یا ساخته می‌شود، مانند انیمیشن‌ها، عکس‌ها، تصاویر، فیلم‌ها، نقاشی‌های دیجیتال و مواردی از این دست را می‌توان به عنوان هنر دیجیتال طبقه‌بندی کرد.

اشتراک‌گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Telegram

2 دیدگاه

  1. گلین گفت:

    میشه درباره هوش مصنوعی هم توضیح بدید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست‌های مرتبط
هوش مصنوعی در هنر - هوش مصنوعی در هنر

هوش مصنوعی در هنر

این روزها، دنیای جدیدی از هنر دیجیتال مرزهای خلاقیت را گسترش داده و نحوه خلق هنر را تغییر داده است. هنرمندان با استفاده از ربات‌های هوش مصنوعی آثاری را خلق می‌کنند که به کمک الگوریتم‌های مورد نظر آن‌ها طراحی شده‌اند. تصویرسازان و هنرمندان با برنامه‌های کامپیوتری کار می کنند که ذهن انسان را تقلید می‌کنند تا جریانی بی‌پایان از آثار هنری منحصر به فرد تولید کنند. هوش مصنوعی به عنوان یک همکار و همراه جدید و مطلوب در آفرینش آثار هنری ظهور کرده است. هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل آثار هنری قدیمی و یادگیری سبک منحصر به فرد هر هنرمندی که تا کنون زندگی کرده‌اند، به هنرمندان کمک می‌کند تا شاهکارهای تاریخی هنری را آن طور که دوست دارند، بازسازی کنند. برای کشف اطلاعات بیشتر در مورد هوش مصنوعی در هنر، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

همه چیر درباره طراحی گرافیک - همه چیز درباره طراحی گرافیک

همه چیز درباره طراحی گرافیک

شاید وقتی اسم “طراحی گرافیک” و “گرافیست” به گوشتان می‌خورد، اول از همه یاد نقاشی بیفتید و اگر کمی حرفه‌ای‌تر باشید، به یاد تبلیغات هنری

هنرهای دیجیتال 1 - همه چیز درباره هنرهای دیجیتال

همه چیز درباره هنرهای دیجیتال

هنرهای دیجیتال این روزها به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفته‌اند و افراد زیادی در هنرهای دیجیتال و کامپیوتر گرافیک فعالیت دارند؛ اما هنوز بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه که می‌خواهند در مورد هنرهای دیجیتال اطلاعات کسب کنند، جزئیات زیادی در این خصوص پیدا نمی‌کنند. شروع کار با هنرهای دیجیتال به دلیل تنوع گسترده ابزارها و نرم افزارهای طراحی می‌تواند گیج‌کننده و شاید کمی ترسناک باشد. در این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی کامل هنرهای دیجیتال بپردازیم.

چگونه یک هویت بصری خوب طراحی کنیم؟ - چگونه یک هویت بصری خوب طراحی کنیم؟

چگونه یک هویت بصری خوب طراحی کنیم؟

چگونه یک هویت بصری خوب طراحی کنیم؟

ما در عصر اینستاگرام، تیک تاک و دیگر شبکه‌های اجتماعی زندگی می‌کنیم و بیش از هر زمان دیگری، ظاهر برند بر موفقیت یا شکست کسب و کارمان تاثیر دارد. موفق‌ترین برندها در دنیای امروز برندهایی هستند که روی طراحی یک هویت بصری خوب فکر و سرمایه‌گذاری کرده‌اند. البته طراحی هویت بصری فقط برای شرکت‌های بزرگ نیست؛ برندهای کوچک و کسب‌وکارهای استارتاپی هم می‌توانند با هزینه مناسب هویتی جذاب برای برند خود بسازند.

آموزش اپلیکیشن پروکریت - آموزش اپلیکیشن پروکریت

آموزش اپلیکیشن پروکریت

یکی از رسانه‌ها و ابزارهای جدید هنر دیجیتال، برنامه پروکریت آیپد است که به دلیل ویژگی‌های بسیار خوب و کاربردی، در میان طراحان و تصویرسازان محبوب شده است. اینبار به سراغ آموزش اپلیکیشن پروکریت رفته‌ام.