جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
هویت بصری سازمانی چیست؟ - هویت بصری سازمانی چیست؟

هویت بصری سازمانی چیست؟

هویت بصری سازمان و هر آنچه که باید در مورد این جنبه ضروری برندسازی بدانید
فهرست مطالب

هویت بصری سازمان و هر آنچه که باید در مورد این جنبه ضروری برندسازی بدانید

برندسازی مهم‌ترین بخش‌های معرفی یک برند است و به مشتری دقیقاً این احساس را خواهد داد که در حال خرید چه کیفیتی است.

برای مشتریان هیچ دلیلی وجود ندارد که به برندی از نظر کیفیت شک کنند که جنبه‌ی بصری و زیبایی بی‌نظیری دارد؛ کسب چنین اعتمادی به کیفیت، تا حد بسیار زیادی به برندسازی بستگی دارد. در برندسازی، «آنچه می‌بینید» هویت بصری یک برند (visual identity) و هویت بصری سازمان است.

هویت بصری نحوه شکل دادن به ادراک و ایجاد تصور از طریق عناصر قابل مشاهده برندتان است. تصاویر نقش قدرتمندی در برقراری ارتباط دارند، به ویژه به این دلیل که از طریق کلمات با مخاطب ارتباط برقرار نمی‌کنند. تصاویر یک برند در سطح احساسی با مخاطب صحبت می‌کنند و به همین دلیل متقاعد کننده‌تر از سایر ارکان هستند.

اتفاقاً به دلیل همین قدرت زیاد در ارتباط گرفتن با مخاطب است که مسئولیت بزرگی بر عهده دارد: طراح برند باید بسیار محتاط باشد که پیام اشتباه به مخاطب ارسال نکند.

با توجه به اهمیت هویت بصری، در این مطلب تصمیم داریم تا به طور دقیق به بررسی این موضوع بپردازیم که هویت بصری سازمان چیست و چرا تا این اندازه برای یک برند اهمیت دارد.

هویت بصری چیست؟

هویت بصری تمام اطلاعات تصویری و گرافیکی است که نشان می‌دهد یک برند چه شخصیتی دارد و آن را از بقیه متمایز می‌کند. به عبارت دیگر، هویت بصری سازمان عبارتست از همه چیزهایی که مشتریان می‌توانند از نظر فیزیکی ببینند، از لوگو گرفته تا طراحی داخلی یک فروشگاه و سایت.

هویت بصری زمانی می‌تواند سفیر کامل یک برند باشد که دستورالعمل‌های منسجمی را در مورد نحوه نمایش بصری برند در همه زمان‌ها و در هر موقعیتی ارائه می‌دهد. هدف از هویت بصری عبارتست از:

  • ایجاد تاثیر عاطفی بر بینندگان و مشتریان؛
  • اطلاع به بینندگان در مورد ماهیت نام تجاری و خدمات یا محصولات ارائه شده؛
  • یکی کردن بسیاری از جنبه‌های مختلف یک کسب و کار از طریق تصاویری سازگار و هماهنگ.

عناصر هویت بصری

هویت بصری اساساً زبان بصری یک برند است. به این ترتیب، عناصر منفرد و مجزای آن، مثل کلمات، عناصری سازنده‌ای هستند که به پیام‌رسان اجازه می‌دهند معنا ایجاد کند. در ادامه، به بررسی این عناصر مجزا می‌پردازیم که برای تشکیل یک هویت بصری منسجم گرد هم آمده‌اند.

۱.      گرافیک

گرافیک، در زمینه هویت بصری، تمامی تصاویری هستند که ترسیم یا طراحی می‌شوند.

این تصاویر می‌توانند به سادگی فرم‌ها و شکل‌ها باشند

مثلاً یک قطعه از لِگو یا بطری کوکاکولا را در نظر بگیرید؛ این شکل‌های متفاوت از هم هر کدام معرف برند خود هستند.

همچنین می‌توانند پیچیده‌تر هم باشند، مانند لوگو، نمادها و سمبل‌ها، یا حتی تصاویر و انیمیشن‌ها.

۲.      تایپوگرافی

تایپوگرافی شکل یا استایل متنی است که در برندسازی خود استفاده می‌کنید.

انواع مختلفی از فونت‌ها وجود دارد و هر یک می‌تواند تأثیر متفاوتی بر بیننده داشته باشد، از جمله درجات مختلف خوانایی و میزان رسمی یا غیررسمی بودن برند. برای اهداف هویت بصری، باید علامت کلمه لوگوی خود، یک فونت تیتر و یک فونت کپی بدنه (که باید خواناترین باشد) را در نظر بگیرید.

۳.      پالت رنگ

رنگ برای شناسایی یک برند از طریق یک طرح کلی از رنگ‌های و سایه‌های بسیار خاص استفاده می‌شود؛ به طور کلی، در استفاده از رنگ برای برندسازی، به کار گرفتن بیش از سه رنگ توصیه نمی‌شود. وقتی طراح و مدیر خلاقیت یک برند از رنگ‌ها به درستی استفاده کند، می‌تواند قوی‌ترین واکنش‌های احساسی را در بیننده ایجاد کند.

اگرچه پالت رنگ معمولاً با طراحی رنگ لوگو شروع می‌شود، اما این رنگ‌ها باید برای همه عناصر برند تغییر کاربری دهند. طراحان معمولاً باید یک رنگ اصلی (رنگ اصلی برند شما)، یک رنگ ثانویه (برای استفاده در پس‌زمینه) و یک رنگ برجسته (برای ایجاد کنتراست در بعضی موارد مانند دکمه CTA) اختصاص دهند. به خاطر داشته باشید که عدم وجود بعضی رنگ‌های رایج مثل سیاه و سفید در پالت رنگی یک برند، هیچ مشکلی ندارد و کاملاً حرفه‌ای است.

۴.      تصویرسازی

تصویرسازی به معنای تمامی محتواهای تصویری و ویدیویی و همچنین هر فرد و چهره‌ای است که به عنوان «تصویر زنده» برند در تبلیغات عمل می‌کند. وقتی صحبت از هویت بصری می‌شود، طراحان باید تنها تصاویری را انتخاب کنند که نمایانگر شخصیت برند و مهم‌تر از همه مشتریان آن است.

تصویرسازی عنصری است که بیشترین ارتباط را با مخاطب هدف دارد،

زیرا مردم با چهره‌ها احساس همدلی می کنند و طبیعتاً می‌خواهند شخصیت خود را در برندهایی معرفی کنند که مصرف می‌کنند. تمامی تصاویر و ویدیویی که یک برند خلق می‌کند به نام آن شرکت ثبت می‌شود و دارای حق نشر است.

۵.      دارایی‌های فیزیکی برند

دارایی‌های فیزیکی، اشیای مادی هستند که به هویت بصری برند کمک می‌کنند. این دارایی‌ها حتی برای برندهایی که حضور فیزیکی ندارند هم صدق می‌کند؛ علاوه بر این، ماهیت این دارایی‌ها بستگی به حوزه فعالیت کسب‌وکارها دارد. از آنجایی که دارایی‌های فیزیکی، یک عنصر مهم هویت بصری برای کسب‌وکارهای فیزیکی است، در این برندها بیشتر خود را جلوه می‌دهد.

دارایی‌های فیزیکی می‌تواند شامل چیدمان و طراحی یک فروشگاه باشد، برای مثال همه فروشگاه‌های اپل با فضای داخلی سفید و ویترین شیشه‌ای طراحی شده‌اند و شبیه به هم هستند،

یا لباس‌هایی که کارمندان یک برند به عنوان لباس فرم می‌پوشند دارایی‌های فیزیکی آن برند هستند، حتی سرویس بشقاب، کارد و چنگال و سفره‌های مورد استفاده در رستوران‌ها هم خاص آن‌ها است و جزو دارایی‌های فیزیکی و هویت برند آن‌ها محسوب می‌شود. تمامی این دارایی‌ها به مشتریان یک پیام از آن برند می‌دهد.

کلام پایانی

در این مطلب درباره هویت بصری صحبت کردیم و متوجه شدیم که هویت بصری سازمان، ابزار قدرتمندی برای بیان داستان و شخصیت یک برند و ارتباط با مشتریان است.

از آنجایی که هویت بصری یک برند در برقراری ارتباط بسیار موثر است، طراحی خلاقانه و به‌روز اهمیت زیادی دارد زیرا پیام اشتباه می‌تواند عواقب ناگواری برای برندها داشته باشد. بهترین راه برای اطمینان از اینکه هویت بصری مناسبی برای برند خود به دست آورید، کار با یک طراح لوگو و برند عالی و مدیر خلاقیت خوب است.

اشتراک‌گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Telegram

2 دیدگاه

  1. طاهر اسدی گفت:

    چجوری می‌تونم باهاتون در تماس باشم برای سفارش هویت بصری؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست‌های مرتبط
هوش مصنوعی در هنر - هوش مصنوعی در هنر

هوش مصنوعی در هنر

این روزها، دنیای جدیدی از هنر دیجیتال مرزهای خلاقیت را گسترش داده و نحوه خلق هنر را تغییر داده است. هنرمندان با استفاده از ربات‌های هوش مصنوعی آثاری را خلق می‌کنند که به کمک الگوریتم‌های مورد نظر آن‌ها طراحی شده‌اند. تصویرسازان و هنرمندان با برنامه‌های کامپیوتری کار می کنند که ذهن انسان را تقلید می‌کنند تا جریانی بی‌پایان از آثار هنری منحصر به فرد تولید کنند. هوش مصنوعی به عنوان یک همکار و همراه جدید و مطلوب در آفرینش آثار هنری ظهور کرده است. هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل آثار هنری قدیمی و یادگیری سبک منحصر به فرد هر هنرمندی که تا کنون زندگی کرده‌اند، به هنرمندان کمک می‌کند تا شاهکارهای تاریخی هنری را آن طور که دوست دارند، بازسازی کنند. برای کشف اطلاعات بیشتر در مورد هوش مصنوعی در هنر، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

همه چیر درباره طراحی گرافیک - همه چیز درباره طراحی گرافیک

همه چیز درباره طراحی گرافیک

شاید وقتی اسم “طراحی گرافیک” و “گرافیست” به گوشتان می‌خورد، اول از همه یاد نقاشی بیفتید و اگر کمی حرفه‌ای‌تر باشید، به یاد تبلیغات هنری

هنرهای دیجیتال 1 - همه چیز درباره هنرهای دیجیتال

همه چیز درباره هنرهای دیجیتال

هنرهای دیجیتال این روزها به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفته‌اند و افراد زیادی در هنرهای دیجیتال و کامپیوتر گرافیک فعالیت دارند؛ اما هنوز بسیاری از علاقه‌مندان به این حوزه که می‌خواهند در مورد هنرهای دیجیتال اطلاعات کسب کنند، جزئیات زیادی در این خصوص پیدا نمی‌کنند. شروع کار با هنرهای دیجیتال به دلیل تنوع گسترده ابزارها و نرم افزارهای طراحی می‌تواند گیج‌کننده و شاید کمی ترسناک باشد. در این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی کامل هنرهای دیجیتال بپردازیم.

چگونه یک هویت بصری خوب طراحی کنیم؟ - چگونه یک هویت بصری خوب طراحی کنیم؟

چگونه یک هویت بصری خوب طراحی کنیم؟

چگونه یک هویت بصری خوب طراحی کنیم؟

ما در عصر اینستاگرام، تیک تاک و دیگر شبکه‌های اجتماعی زندگی می‌کنیم و بیش از هر زمان دیگری، ظاهر برند بر موفقیت یا شکست کسب و کارمان تاثیر دارد. موفق‌ترین برندها در دنیای امروز برندهایی هستند که روی طراحی یک هویت بصری خوب فکر و سرمایه‌گذاری کرده‌اند. البته طراحی هویت بصری فقط برای شرکت‌های بزرگ نیست؛ برندهای کوچک و کسب‌وکارهای استارتاپی هم می‌توانند با هزینه مناسب هویتی جذاب برای برند خود بسازند.

آموزش اپلیکیشن پروکریت - آموزش اپلیکیشن پروکریت

آموزش اپلیکیشن پروکریت

یکی از رسانه‌ها و ابزارهای جدید هنر دیجیتال، برنامه پروکریت آیپد است که به دلیل ویژگی‌های بسیار خوب و کاربردی، در میان طراحان و تصویرسازان محبوب شده است. اینبار به سراغ آموزش اپلیکیشن پروکریت رفته‌ام.