این روزها، دنیای جدیدی از هنر دیجیتال مرزهای خلاقیت را گسترش داده و نحوه خلق هنر را تغییر داده است. هنرمندان با استفاده از رباتهای هوش مصنوعی آثاری را خلق میکنند که به کمک الگوریتمهای مورد نظر آنها طراحی شدهاند. تصویرسازان و هنرمندان با برنامههای کامپیوتری کار می کنند که ذهن انسان را تقلید میکنند تا جریانی بیپایان از آثار هنری منحصر به فرد تولید کنند. هوش مصنوعی به عنوان یک همکار و همراه جدید و مطلوب در آفرینش آثار هنری ظهور کرده است. هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل آثار هنری قدیمی و یادگیری سبک منحصر به فرد هر هنرمندی که تا کنون زندگی کردهاند، به هنرمندان کمک میکند تا شاهکارهای تاریخی هنری را آن طور که دوست دارند، بازسازی کنند. برای کشف اطلاعات بیشتر در مورد هوش مصنوعی در هنر، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
هوش مصنوعی در هنر چیست؟
هوش مصنوعی در هنر یا هنر هوش مصنوعی (AI Art) به هنری اشاره دارد که با کمک هوش مصنوعی ایجاد میشود.
هوشهای مصنوعی رشتهای از علوم کامپیوتر است که بر ساخت ماشینهایی تمرکز دارد که هوش انسان را تقلید میکنند یا حتی مغز انسان را از طریق مجموعهای از الگوریتمها شبیهسازی میکنند.
این هوش مصنوعی میتواند از طریق یادگیری ماشینی، با استفاده از الگوریتمهای مختلف خودآموزی که دانش را از دادهها به دست میآورد، کارهای جدید بسازد.
هنر هوش مصنوعی نتیجه همکاری بین یک هنرمند و یک سیستم هوش مصنوعی است،
اما سطح استقلال هوش مصنوعی از هنرمند میتواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد و نتیجه هنر خلق شده توسط AI به شدت به کیفیت دادههایی بستگی دارد که هوش مصنوعی از هنرمند میآموزد.
برای ایجاد هنر خلق شده توسط هوش مصنوعی، هنرمندان از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری خلاقانه استفاده میکنند و با الگوریتمهایی کار میکنند تا قوانین خاصی را تنظیم کنند که از طریق این الگوریتمها، ماشینها هزاران تصویر را تجزیه و تحلیل میکنند تا فرآیندی خاص، مانند سبک یا زیباییشناسی خاص، را درک کنند.
سپس الگوریتمها فرمها، شکلها و الگوهای جدید را برای تولید آثار جدید تولید میکنند.
هنرمندان هوش مصنوعی علاوه بر همکاری با ماشینها، با کدنویسان خلاق، آماردانان، دانشمندان علوم کامپیوتر و دانشمندان علوم اعصاب نیز برای ساخت ماشینهایی همکاری میکنند که مرزهای خلاقیت انسان را جابجا میکنند.
تاریخچه کوتاهی از هنر خلق شده توسط هوش مصنوعی
خاستگاه مفهوم هوش مصنوعی را می توان در فیلسوفان کلاسیک جستجو کرد که در تلاش برای توصیف فرآیند تفکر انسان به عنوان یک سیستم نمادین نقش خود را ایفا کردند.
با این حال، کامپیوترهای اولیه و ایده ماشینهای خلاقانه و قابل برنامهریزی تنها در قرن نوزدهم به وجود آمدند.
کاوش در ماشین و هوش مصنوعی
در دهه ۱۸۴۰ آدا لاولیس (Ada Lovelace)، جاه بلندپروازیهای خلاقانه و تحلیلی خود را با هم ادغام کرد و نام خود را به عنوان اولین برنامهنویس کامپیوتر و کدنویس خلاق در تاریخ تثبیت کرد. او با ریاضیدان انگلیسی، چارلز بابیج (Charles Babbage)، در مورد دستگاهی به نام موتور تحلیلی مکاتبه کرد، که این دستگاه اولین کامپیوتر محسوب میشود. لاولیس به ویژه در مورد ریاضیات و امکانات محاسباتی مشتاق بود و متوجه شد که ماشینها میتوانند بسیار فراتر از محاسبات ریاضی عمل کنند.
بیش از یک قرن بعد، در سال ۱۹۵۰، ریاضیدان انگلیسی و دانشمند کامپیوتر، آلن تورینگ (Alan Turing)، آزمون تورینگ را توسعه داد. این آزمایش که با نام «بازی تقلید» نیز شناخته میشود، توانایی کامپیوتر را برای نشان دادن رفتار هوشمندانه غیرقابل تشخیص از انسان بررسی میکرد. امروز، روش تورینگ به یک ستون اصلی در زمینه هوش مصنوعی تبدیل شده است.
ظهور هنر مولد و خلقکننده
در اواخر دهه ۱۹۵۰، هنرمندان تجسمی شروع به درگیر شدن با مفاهیم جدید فناوری کردند و شروع به آزمایش هنر با گرافیک کامپیوتری کردند. در روزهای اولیه هنر کامپیوتر ، هنرمندانی مانند مانفرد مهر (Manfred Mohr) و ورا مولنا (Vera Molná) دیدگاههای زیباییشناختی تحت رهبری علم را بررسی کردند و هنرهایی را خلق کردند که تصور میشد از ذهنیت هنری ناشی میشوند.
اگرچه برخی از فناوریهایی که بخشی از سیستمهای هوش مصنوعی فعلی هستند بیش از ۵۰ سال است که وجود دارند،
اما پیشرفت در عملکرد، قابلیتهای پردازش حجم وسیعی از دادهها و الگوریتمهای جدید تنها در سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند.
در سال ۲۰۱۸، یک تصویر تولید شده توسط هوش مصنوعی در حراج کریستیز، چاپ شده توسط یک مجموعه مستقر در پاریس به نام Obvious، به حراج گذاشته شد.
حراج پرتره ادموند بلامی اولین فروش گسترده یک اثر هنری هوش مصنوعی بود. با این حال، بسیاری از دانشمندان علوم داده و هنرمندان، پیش از این حراج، هنرهای دیگر را به کمک هوش مصنوعی ساخته و فروخته بودند.
چگونه با هوش مصنوعی هنر خلق کنیم؟
هنر هوش مصنوعی میتواند به روشهای مختلفی خلق شود.
میتوان تصاویر را به سبک هنرمندان مشهور توسعه داد، گرافیکها و تصاویر منحصر به فرد را فقط با توضیحات متنی ایجاد کرد، یا حتی شروع به یادگیری کدنویسی خلاقانه کرد و هنر را صرفاً با کدنویسی کامپیوتری خلق کرد
. در زیر به چند ابزار برای خلق هنر با هوش مصنوعی میپردازیم.
Google Deep Dream
DeepDream که توسط گوگل در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، یکی از شناختهشدهترین ابزارهای هنری هوش مصنوعی است.
این ابزار در ابتدا، برای کمک به دانشمندان و مهندسان برای تجسم الگوهای آموختهشده توسط یک شبکه عصبی (neural network)، نوعی الگوریتم یادگیری ماشین، اختراع شد.
بعدها این الگوریتم به دلیل ظاهر رویایی که ایجاد میکرد و تصاویری خلق میکرد که بیش از حد پردازش شده بودند، به شکل جدیدی از هنر انتزاعی تبدیل شد.
WOMBO Dream
راه ساده دیگر برای ایجاد هنر هوش مصنوعی، استفاده از اپلیکیشن موبایل و یا وبسایت WOMBO Dream است. این برنامه، هنر را به کمک یک متن توصیفی در سبکهای مختلف از پیش تعیین شده ایجاد می کند. این اپلیکیشن از دو فناوری یادگیری ماشینی استفاده میکند که این دو فناوری شبکه عصبی را برای تولید تصاویر با الگوریتمی ترکیب میکند که توضیحات متن را تفسیر میکند.
GauGAN2
GauGAN2 مدل جدید هوش مصنوعی NVIDIA Research است پ. مدلی به نام GauGAN2 که نام آن از نقاش پست امپرسیونیست پل گوگ گرفته شده است، تصاویر واقعی را از عناصر سادهای ایجاد می کند که کاربر می تواند با ابزارهای گرافیکی ساده مانند قلم مو یا رنگ طراحی کند. هنرمندان همچنین میتوانند طرح ها را با یک متن کوتاه ترکیب کنند تا مناظر خود را طراحی کنند. GauGAN2 یک ابزار خلاقانه و پرکاربرد برای تجسم مفاهیم یا ایجاد عکسهای شبیهسازی شده بر اساس هر ذهن خلاق است.
امیدواریم این مطلب به شما در شناخت استفاده از هوش مصنوعی در هنر کمک کرده باشد. اگر شما هم ابزار خاصی برای خلق هنر با هوش مصنوعی میشناسید، حتماً در بخش نظرات سایت آنها را به ما معرفی کنید.